Duurzaam verbouwd
De Aloe Ferox plant behoort tot de beschermde plantensoorten op de Cites lijst. Deze Aloe variant komt alleen voor in dit zuidelijke deel van Zuid Afrika. Veel planten groeien in het wild maar worden bedreigd met uitsterven doordat de bevolking die al generaties lang deze plant gebruikt als lokale apotheek, vaak de bladeren verkeerd afsnijden waardoor de plant afsterft. .Als je het filmpje op de Home pagina al bekeken heb zal het duidelijk zijn dat er nu alles aan gedaan wordt om deze Aloe Ferox planten van uitsterven te behoeden door zorgvuldig te planten en (pas na 5 jaar) even zorgvuldig te oogsten.
De planten worden gekweekt uit de zaden van de bloemen en terug geplant in de oorspronkelijke grond om op een zo natuurlijk mogelijke manier verder te groeien. Pas na 5 jaar begint het oogsten op de juiste manier zodat de plant wel tot 70 jaar oud kan worden. Ongedierte etc wordt bestreden met het Bitter Sap wat de planten zelf voortbrengen.
De verwerking van de producten gebeurt op een zo natuurlijk mogelijk wijze met zo min mogelijk toevoegingen. Een van de zoons van de familie die eigenaar zijn van Aloe Ferox SA heeft zelfs chemie gestudeerd om alles zo natuurlijk mogelijk te ontwikkelen.
Klik hier voor de lijst met alle ingrediënten per product
Klik hier voor de VDO met het verbouwings- en productie proces
Werkgelegenheid
Het verbouwen van de Aloe Ferox planten en het verwerken van de geoogste planten en sap in de producten biedt werkgelegenheid aan 70+ mensen. Het is een familie bedrijf waarbij de hele familie betrokken is om het verbouwen en produceren zo goed en duurzaam mogelijk te laten verlopen en die zich al generaties lang verbonden voelen met de grond en de mensen die in dit gebied wonen.
Albertinia is een klein stadje waar de plantage en fabriek gevestigd zijn, en ligt aan de rand van de Karoo, een semi-woestijn die extreem droog is. Hierdoor is het voor de bewoners vaak moeilijk om werk te vinden en ook om zelf iets te verbouwen. Het verbouwen van de Aloe Ferox plant en het werken met de producten ervan,is voor vele huishoudens in het gebied de mogelijkheid tot overleven. De rest van de Karoo kampt met een grote mate van leegloop doordat de bewoners naar de stad verhuizen om daar ander mogelijkheden te zoeken tot overleven.
Verpakking
Vanwege het vervoer zijn we helaas wel genoodzaakt om de producten in plastic te verpakken. Glas is te zwaar en zou alles echt veel duurder maken maar we zijn samen hard aan het werk om te kijken hoe we dit in de toekomst zo duurzaam mogelijk aan kunnen bieden.
Recyclen.
We stopped de tubes heel bewust niet in kartonnen doosjes want ook papier recyclen vraagt heel veel water in een water-arm land als Zuid Afrika, maar alle plastic is wel recyclebaar incl de dopjes.